Rakaman Program 5 Rencah 5 Rasa Media Prima TV3 Bersama Chef Sherson Lian

Aku berpeluang ke udara lagi… Yahooo! Seronok bukan main. Apabila mendapat panggilan dari Producer TV3 Rancangan 5 Rencah 5 Rasa.

Walaupun agak ‘short notice’ aku terima juga tawaran mereka selepas memikirkan kelangsungan Pencari Makan untuk di index google dan mula orang melihat medium blog Pencari Makan.

Menu yang abang nikmati bersama Chef Sherson Lian

Ini merupakan kali kedua aku keudara selepas yang pertama bersama Abang Brian dalam rancangan Menu Kita – Walla TV1.  Alhamdullilah kali ini di Media Prima TV3 pula sebagai pengulas masakan Chef Brian.

Gigil beb, sebab nak komen masakan Chef. Sebelum ni, komen masakan restoran yang dimasak oleh pemilik restoran. Ini merupakan cabaran walau scenes aku cukup pendek.

Namun aku gagahkan untuk mengomen masakan Chef Sherson. Ini bukan pertama kali abang nikmati masakan oleh Chef Sherson , diakui ia cukup unik tanpa bahan MSG tambahan. Semua sos adalah hasil dari kuah masakan utama.

Pertama kali aku menikmati masakan Chef Sherson pada pelancaran majalah Her World di restoran milik beliau di Pj. Peluang itu aku nikmati sungguh-sunguh. Ia tidak di jual di restoran Kitchen Mafia, kerana ia ekslusif untuk kami war-warkan menu yang ditulis oleh Chef Sherson bersama kru majalah Her World.

Apabila ditawarkan untuk rancangan 5 Rencah 5 Rasa, aku mesti pergi walaupun tahu masakan Chef Sherson simple, tapi memang padu ( Chef tanya apa maksud padu ) ia lengkap masam masin manis semua dari rempah yang Chef adunkan sekali sewaktu masakkannya.

Apa yang menarik pada rancangan tv, semuanya dibuat tarikh yang sama iaitu  Walla – Menu Kita TV1 ( 9 Januari 2015 ) manakala 5 Rencah 5 Rasa TV 3 ( 9 Januari 2017 ) tarikh tersebut merupakan tarikh kelahiran isteri kesayanganku. Memang ini kebetulan, namun pada aku ia adalah rezeki ALLAH kepadaku buat isteri aku.

Jadi, pada peminat 5 Rencah 5 Rasa jangan lupa saksikan aku bersama Chef Sherson di kaca tv anda. Tak silap new session bulan March 2017. Sila tetapkan di jadual korang untuk lihat aku ke udara lagi.. Hahaha.

Behind The Scene5 Rencah 5 Rasa.

Persiapan Kru 5 Rencah 5 Rasa
Persiapan Kru 5 Rencah 5 Rasa
Chef Sherson Lian, Adiknya Daniel dan pembantu Brian

 

Sherson Lian 5 Rencah 5 Rasa menyediakan untuk dimasak sambil diperhati PencariMakan
Rakaman Sherson Lian 5 Rencah 5 Rasa menyediakan untuk dimasak sambil diperhati PencariMakan

 

Kru Sherson Lian 5 Rencah 5 Rasa menyediakan untuk dimasak.

 

Menu masakan kali ini Konsep BAKAR

 

5 Rencah 5 Rasa  mestilah 5 menu bukan. Takkan 2 menu pula, haha. Jom saksikan hasil kerja Chef Sherson Lian yang aku nikmati pada hari tersebut.

Asian Roast Beef

 

Ikan Bakar Keluak

 

Caribbean Roast Chicken

 

Curry Roasted Cauliflower

 

Banana Milk

Jangan lupa nantikan kemunculan Pencari Makan di Rancangan 5 Rencah 5 Rasa Bulan March 2017. Semoga aku terus mendapat perhatian media arus sesama.. Hahaha

Loading

8 thoughts on “Rakaman Program 5 Rencah 5 Rasa Media Prima TV3 Bersama Chef Sherson Lian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge