Lambakan Durian di Pasaran Harga Durian Kini Mampu Dinikmati Rakyat Malaysia

Lambakan durian di pasaran membuatkan ramai mengambil peluang untuk menikmati dan merasai durian , samaada Musang King, D24, Durian IOI, Durian Udang Merah, Durian kampung apatah lagikan.

Penjual di tepi jalan sepanjang Bandar Baru Bangi dilihat bertambah sejak lambakan durian di pasaran. Semua pihak mengambil peluang untuk berkongsi peluang pada warga Bangi dan sekitar seperti Kajang dan Putrajaya.

Tahun lepas, durian kahwin biasa pun mencecah RM 120 untuk 2-3 biji sahaja durian. Pada musim durian 2018, lain macam penangan lambakan durian di pasaran. Ini menjadikan durian kembali menjadi rebutan semua peminat durian terutama aku dan keluarga.

Kami sekeluarga tidak melepaskan peluang untuk menikmati durian yang mengalami penurunan harga yang drastik. Namun harga di bandar ini, jauh beza harganya dari pasaran di kampung halaman. Durian kebanyakkan dibawa masuk dari ,Johor, dan Pahang seperti Durian Musang King dan durian kahwin.

Hantu Durian

Mereka dua beranak ini memang cukup suka makan durian. Nafiis dan Ummi memang gemar memakan durian.

Manakala Jannah dan Naufal sekadar meneman kami sahaja. Nak pegang durian pun dia tak mahu, makan pun sekadar di hujung bibir sahaja.

Busuk katanya, betapa ruginya nikmat yang Allah beri kepada kau Naufal.. Kahkahakahkahakah…

Nafiis tak perlu cakap, kopek je dia sambar dahulu. Kopek je ulas durian baru pasti akan dinikmati dahulu oleh Nafiis.

Begitulah anak-anak kerenah mereka pelbagai. Namun rezeki kami sekeluarga dapat menikmati durian Udang Merah pada harga RM 15/kg.

 

 

 

Jadi pada penggemar durian yang mencari lokasi makan durian di Bangi, boleh menerjah gerai sepanjang jalan menuju ke Downtown Jalan Reko mahupun perjalanan pulang dari Downtown  Jalan Reko.

Berdekatan dengan Kompleks PKNS Bandar Baru Bangi.

Selamat mencuba dan kongsikan gambar anda bersama durian. Cewah….

Loading

2 thoughts on “Lambakan Durian di Pasaran Harga Durian Kini Mampu Dinikmati Rakyat Malaysia

  1. alhamdulillahhh tahun ni merasa dah durian,dah 3 trip beli…maklumlah kebun dah kena sodok,tak merasa dah buah sendiri,dannnnn dapat buat tempoyak sendiri 2 kg lebih hehehehhe sukaaaa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge