Hasrat untuk Membawa Anak-anak ke Legoland Tercapai

Ini antara lokasi yang sering didendangkan di telinga setiap kali iklan Legoland bersiaran di kaca tv.

Walid, bila kita nak pergi Legoland kawan-kawan adik dan abang ramai cakap tempat ni best macam-macam permainan ada.

Syukur alhamdullilah, baru ini aku berpeluang membawa mereka semua ke Legoland dengan ahli dan keluarga Kelab Blogger Ben Ashaari sempena Hari Keluarga KBBA9 2018.

Bergambar di pintu masuk LEGOLAND adalah satu kemestian untuk menandakan kita sudah sampai ke sini. Hehehe. Itulah yang kami sekeluarga lakukan apabila sampai sahaja di LEGOLAND.

Bantuan dari jurugambar yang disediakan oleh pihak LEGOLAND aku meminta bantuan untuk mengambil gambar kami sekeluarga.

THE GREAT LEGO RACE VR COASTER

Pengalaman yang tak harus dilepaskan bila masuk ke LEGOLAND, semua permainan harus dicuba antaranya VR COASTER ni. Ya Ampun, punya semangat aku nak naik bersama anak-anak.

Sekali tak dapat naik punya kempunan aku, dalam beratur Nafiis dan Naufal dah mula bercerita untuk memilih kumpulan yang mereka nak pilih.

Nak jadi lanun, tak mahu jadi team perempuan apa kelas kan. Tapi pengalaman itu dinikmati oleh surihati dan anak-anak.

Punya seronok Nafiis dan Naufal dapat naik dua kali VR Coaster sebab pertama kali aku teman tapi aku tak lepas nak naik.

 

 

Membina Lego mengikut imaginasi.

Kali ini mereka bertiga bersama surihati membentuk lego dalam bentuk imaginasi masing-masing.

Seronok Nafiis,Naufal dan Jannah membina lego dalam bentuk imaginasi mereka. Jannah dibantu surihati membina rumah mereka.

 

NINJAGO

Jannah yang sudah menunjukkan tanda-tanda demam masih bersemangat bila tiba di NINJAGO, destinasi permainan yang menggunakan daya tangan untuk melawan.

Nafiis dan Naufal cukup seronok dapat bermainan di NINJAGO tanpa perlu menunggu lama untuk tiba menaiki tren untuk melawan di dalam NINJAGO

 

Bandar LEGOLAND

Ini antara tempat untuk melihat binaan didunia yang dikecilkan. Mengambil masa lebih dari 3 tahun untuk siap dan lebih 300 pekerja untuk membina.

Naufal dan Jannah sahaja mahu mengambil gambar berlatar belakang Taj Mahal, punya lawa dengan pokok yang renek sama sesuai dengan binaan Legoland Taj Mahal.

 

PASS TIKET Tahunan dan Menang Kereta

Bagi yang ingin pergi ke LEGOLAND boleh memilih untuk membeli pakej tiket tahunan. Memang anak-anak tak puas bermain seharian di dalam LEGOLAND.

 

 

Bagi Jannah banyak juga permainan yang tidak dapat dimasuki, disebabkan umur mahupun tinggi.

Jadi pada keluarga yang mempunyai anak kecil pastikan ketinggian anak melebihi 110 cm dan melebihi umur 5 tahun untuk membuatkan mereka menikmati semua permainan.

Manakala bagi Nafiis dan Naufal mereka boleh bermainan permainan tanpa pengawasan dewasa kerana ia telah ditetapkan oleh pihak pengurusan Legoland.

Demi keselamatan ada beberapa permainan yang memerlukan iringan dewasa terutama untuk Jannah, manakala Nafiis dan Naufal boleh mereka bermainan tanpa kami perlu iring.

 

Keseronokan di LEGOLAND jelas terpancar di muka Nafiis, Naufal, Jannah , surihati dan aku sendiri. Alangkah gembira melihat mereka masih bercerita sehingga hari ini pengalaman dan keseronokan mereka ke LEGOLAND.

 

Terima kasih KBBA9 dan LEGOLAND mencipta permainan yang hebat kepada kami.

Loading

8 thoughts on “Hasrat untuk Membawa Anak-anak ke Legoland Tercapai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge