MEE WARISAN TARIK GAYA PELUKIS

Assalamualaikum…

Wa makin hari makin mula hilang arah untuk mencari & menerjah port makan…

Dengan isu banjir yang melanda pantai timur.. Membuat gua terkesima untuk meneruskan aktiviti makan-makan di luar…

Selain dari tueh wa dah pusing beberapa port & minta pendapat rerakan opis serta kenalan wa untuk menerjah port yang best untuk lu orang terjah pulak…

Selepas sedikit sesi ‘brain storm’ insyallah gua akan mulakan konsep review yang pada pandangan gua orang kurang tampilkan & kurang di sengat…

So lu orang doakan la sesi terjahan otak gua nie mendapat sambutan & gua dapat melaksanakan untuk tatapan lu orang yang sudi terjah blog gua Pencari Makan.

Ha… Nie port area Bangi… Kawasan shop lot baru di Bangi berhampiran PKNS Bangi.

Selain dari tueh ada AL IKHSAN 3 tingkat beb… ( Kaki sukan kena terjah port nieh lepas makan lu p shopping barang-barang sukan lak.. )

Port kedai makan nieh gua yakin ramai yang dah terjah.. So, gua akan share pengalaman gua makan mee yang dibuat depan mata.. Selain dari tueh walaupun pada mata kepala gua nampak potion yang disediakan macam tak cukup untuk mengisi perot wa..

Tapi hasil dari pemakanan ia bukanlah seperti apa yang dijangka… Wa begitu teruja gaya penebar Mee nieh buat mee hanya menggunakan tangan & lemah gemalai tangan untuk menghayun tepung sehingga menjadi Mee.

Pada gua, sepanjang gua makan mee yang dimasak sendiri oleh isteri tercinta wa serta p kedai makan. Mee yang gua pekena kat Mee Warisan nieh selain isinya padat ia juga cukup-cukup best untuk merasai kenikmatan makan Mee..

Pelbagai menu MEE yang menjadi pilihan di kedai nieh.. Pada wa, untuk merasai kelaianan lu orang memang WAJIB cuma menu mee…

Kekurangan

Pada pendapat & selera wa, masakan yang disediakan terlalu banyak minyak bijan & bawang putih. Pada sesetengah orang ia tidak menjadi kelainan, tapi bagi tekak gua yang biasa makan menu masakan Thai & Melayu asli.. Ia sedikit menganggu deria rasa wa…

Namun, sesekali merasa kelaianan di dalam makanan tidak menjadi kesalahan…

Lokasi Kedai mengikut jejak langkah Instant Street View Google

Latitude / Longitude

2.962859,101.753985

Semoga ia menjadi santapan lu orang beberapa gambar & Video yang gua snap untuk tatapan lu orang…

Loading

5 thoughts on “MEE WARISAN TARIK GAYA PELUKIS

  1. baru pergi last friday, hem .. saya lagi prefer mee tarik dekat cyberjaya.kambing yg cucuk lidi tu blih tahan kan harga dia sepinggan. jenuh nak menghabiskan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge