Nasi Ayam OK Sg Besi

Assalamualaikum….

Fuh…. Makin lama makin mencabar untuk gua memberi ulasan makanan….

Namun ia tidak memutuskan semangat gua…

Siap mendapat ‘PM’ di facebook untuk menjemput wa review makanan area Melaka..

Pergh… Thanks.. Akanku penuhkan harapan bro untuk wa turun Melaka review makanan Melaka lagi pada cuti Raya Depavali… 🙂

Oklah.. Back to main topic….

Gua semalam sempat melayan Nasi Ayam OK yang popular di kalangan warga setempat nak-nak abang askar & abang-abang polis… Kedua petugas ini melindungi & menjaga keamanan negara.. TABIK HORMAT pada mereka..!!!

Port sedap makan Sungai Besi nieh memang betul-betul belakang pasar basah Sungai Besi. Kedainya pula betul-betul kat selekoh untuk ke UPNM dari pekan Sungai Besi.

Port makan sedap Nasi Ayam OK nieh kalau lewat.. Memang gigit jari beb!! Serious.. Wa pernah terkena.. Pasai wa sampai kedai nieh dalam lingkungan jam 2.15pm..

HABIS!!! Serious.. NASI AYAM OK sedap Sungai Besi nieh HABIS!!! Fuh!! Memang lain macam kedai nieh….

So, semalam gua berkesempatan untuk menerjah makan tengah hari.. Gua order Nasi Ayam OK 1 plus AYAM DOUBLE!! ( Pagi tak sarapan jadi gini.. Alasan wa jer tueh.. )

Apa yang sedap pada tekak wa Nasi Ayam nieh bukan pada SUP.. Namun ia terletak pada NASI, AYAM & Sos serta kicapnya…

Yups.. Lu orang pergi kedai nasi ayam mana-mana pun dia akan campurkan SOS & KICAP sekali bukan..?

Namun kedai Nasi AYAM OK nieh dia asing PLUS!! Ada bekas SOS,Kicap & Cili Potong untuk lu orang tambah sendiri… Serious.. Lu orang makan sampai abih nak tambah SOS pun depa tak marah…

Oklah… Lu orang layan beberapa gambar yang gua amek semalam…

Nasi Ayam OK Sedap di Sungai Besi

Ruangan Menghidang Nasi Ayam OK
Ruang makan dalam kedai Nasi Ayam OK

 

NASI AYAM OK SG BESI yang simple tapi sedap

Pada lu orang yang nak menerjah tapi takut kehabisan…

Lu orang call no nieh untuk tempahan berapa orang nak makan…

  • Nasi Ayam OK 
  • Jalan Suasa, Sungai Besi
  • 57000 Petaling Jaya, Malaysia
018 200 3004
10.00 pagi – 4.00 petang

Loading

7 thoughts on “Nasi Ayam OK Sg Besi

  1. selalu juga lalu kat depan kedai tu sebab rumah pakcik saya dalam kem sungai besi tu je tapi tak pernah pula singgah. macam sedap je. hehehe.

    salam singgah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge