5 Kedai Makan Shah Alam Mesti Cuba

Maggi Sup Kambing Khulafa Bistro

 

Ini antara lokasi aku kena ‘kencing’ dengan Meor Zaidee dikenali Abang Ensem ( pelabur hartanah malaysia ). Bersemangat aku dari Putrajaya turun untuk menikmati maggi kambing.

Namun hampa apabila ia adalah omongan kosong untuk aku memenuhi jemputan Abang Ensem bersama teman-teman lain di Shah Alam menikmati ‘sapper’ di lewat malam.

Ini permulaan aku semakin rapat dengan  Meor Zaidee dikenali Abang Ensem  .

Nasi Arab Al Rawsa

Peminat Nasi Arab yang berada di Shah Alam, desitini yang kau boleh pilih antaranya Nasi Arab Al Rawsa.

Aku pergi pun, sebab adik aku belajar kat sana. So, ini antara lokasi yang dia kata pilihan makanan orang Shah Alam untuk menikmati Nasi Arab. Ulasan penuh aku kongsikan beserta gambar pada tajuk.

 

Restoran Temerloh Katering

Ini seingat aku, bawa mak dan adik juga datang sini bersama family aku.

Mak cukup suka makanan kat sini katanya kena dengan selera. Abang macam biasa, ingin menikmati Patin Tempoyak. Sebab lambat, patin kehabisan terpaksa la abang menikmati AYAM Goreng Kampung sahaja.

Mak abang menikmati Ikan Talapia Merah masak lemak cili api.

My Story Cafe Shell Out Jari Comot

 

 

Ini bagi peminat makanan seafood, kau boleh nikmati sendiri sambil makan tanpa risau comot. Pemilik dah sediakan apron untuk dimakan bersama seafood gaya jari comot.

 

Uncle Ali The Fish Monger

 

Masakan uncle ali, antaranya Chili Mud Crab. Memang superb beb. Kena sekali, hendak lagi berkali-kali. Kalau kau makan dengan mantau yang disediakan sekali.

Lupa dah nak makan nasi. Ya Ampun, dia punya sedap masih terasa sambil aku menulis untuk kau rasa seperti abang nikmati.

 

Loading

6 thoughts on “5 Kedai Makan Shah Alam Mesti Cuba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge