McDonald Thai Fish Burger Green Curry Sauce Mengecewakan

Jarang sekali aku meletakkan post negatif di ruang blog ini.

Namun kali ini, berlainan sekali kerana aku pasti ramai yang teruja seperti aku setelah melihat iklan di Youtube yang menerjah di screen sebanyak 3 kali berturut. Cukup mengiurkan dengan kehangatan daging ikan serta sos special dari thai.

Apa yang menarik sangat burger terbaru McDonald ni? Tidak seperti burger-burger yang lain. Burger Korea pun tak kerap menerjah ke wall aku seperti McDonald Thai Fish Burger Green Curry Sauce bukan main kerap lagi.

Sedap sangat ke sampai 3 kali Iklan McDonald Thai Fish Burger Green Curry Sauce menerjah ke ruang wall sambil melayari Youtube. Terus aku mengajak rakan sepejabat aku Noorehan Sopian official photographer for Wedding menemani aku menikmati McDonald Thai Fish Burger Green Curry Sauce.

Dalam pada berbaris untuk menempah makanan, aku tiba-tiba terlihat MEGA MAC set. Pada aku ini mesti lagi padat serta banyak isi dagingnya 4 kepingkan? Big Mac pun potion tidak seerrr

Mengapa?

Kau bandingkan gambar yang artis-artis yang menikmati #thaifishburger dengan hidangan aku.

Didatangkan dengan set yang pada aku pun tak seperti yang diiklankan Standard Operation Procedure ( SOP ) yang seeing dibanggakan oleh McDonald sekali lagi membuatkan aku kecewa

 

 

 

 

 

 

Kau bandingkan gambar yang artis-artis yang menikmati #thaifishburger dengan hidangan aku.

Isi Dan Sos

 

Jika dibandingkan dengan harga dan kuantiti makanan, isi yang diberi seperti size Fillet O Fish namun harga berganda.

Kelebihan cuma pada SOS, DEEP FRIED dan roti bercili. Kentang diganti dengan Chip dan air biasa diganti dengan air blend. That’s it, for double price McDonald Thai Fish Burger Green Curry Sauce.

 

 

Lihat sendiri pada kuantiti sos serta sayur yang disepahkan pada sos tersebut. Pertambahan pada isi sayur adalah bawang seperti kita biasa beli burger tepi jalan.

Ini yang dibawakan kelainan pada McDonald Thai Fish Burger Green Curry Sauce? Perbandingan di IKLAN dengan  pemuda yang mencari makanan pedas di Thailand kemudian dibawa pulang ke Malaysia untuk menikmati McDonald Thai Fish Burger Green Curry Sauce yang Kecil, Sos yang tidak memberangsangkan serta ‘limpahan’ sayur sayuran seperti bawang?!

What the fish!

Loading

12 thoughts on “McDonald Thai Fish Burger Green Curry Sauce Mengecewakan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge