Makanan Halal Ao Nang Krabi Thailand

Ini merupakan kali pertama aku menjejakkan kaki ke Ao Nang Krabi Thailand. Aku membuat sedikit carian berkaitan makanan HALAL di Krabi Thailand.

Jumpa beberapa blog yang kongsikan kedai makan yang Halal di Krabi. Tak kurang juga yang berkongsi pengalaman sukar untuk mendapatkan makanan Halal ketika bercuti di Krabi Thailand.

Jadi, pada pengembara (traveller) atau pelancong yang ingin ke Krabi Thailand jangan sekat perjalanan korang. Boleh cuba ke Krabi dan nikmati makanan Halal yang terdapat di sana.

Diantara lokasi makan malam Halal di Ao Nang Krabi Thailand.

Bangboo Seafood

 

 

Restoran ni menyediakan makanan atau masakan yang biasa kita yang berada di Malaysia makan di kedai atau restoran thai/ siam yang ada.

Masakan Panas, seperti Nasi Goreng, Keaw Tiaw, Mee Hoon, Mee Goreng.

Masakan pilihan Nasi Putih, Ayam Goreng, Daging, Ikan dan banyak lagi.

Semua masakan mereka boleh dikatakan serasi dengan makanan yang biasa kita makan di Malaysia.

Pada pengembara Malaysia, jangan risau untuk bercuti ke Krabi Thailand.

Restoran Bangboo Seafood berdekatan Masjid Ao Nang Krabi Thailand. Pilihan makanan yang berada di sepanjang Muslim Street Food juga boleh korang cuba. Tapi aku tak sempat untuk track semua makanan di sana, apa yang abang cuba makanan halal selain makan malam.

Kudapan Pancake Pisang Nutella, ini aku cuba hampir 3 kali. Tapi ada yang buat sedap dengan pisang masak sekata melalui skill persiapan.

Pancake Cheese Pisang. Harga semuanya anggaran 40 – 50 bath sahaja sepinggan. Tapi nikmatnya ya ampun, sedap ya amat. Kalau nak cuba yang sedap di selekoh kau nak ke pantai Ao Nang Krabi, Thailand. Teknik masakan akak ni, dengan pisang diharis halus sebelum di letakkan atas tepung yang ditebar atas kuali panas.

 

Ni pula hasil akhir untuk dinikmati bersama bayu pantai Ao Nang Krabi Thailand. Memang layan beb, sampai lepas makan nak beli lagi dan lagi.. Hahahaha..

 

 

Loading

24 thoughts on “Makanan Halal Ao Nang Krabi Thailand

  1. Bila ke luar negara,memang kita kena yakin dgn logo halal dorg.kalau contoh ke krabi,kenalah cuba kan makanan di sana.tq perkongsian
    Singgah dr kbba9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge