Gulai Kampung Masak Lemak Negeri Sembilan Di Bandar Baru Bangi

Dah lama mencari Masak Lemak Cili Api beserta ayam salai yang sedap sekitar Bandar Baru Bangi. Kebetulan nak dijadikan cerita Izami RajaMakanPencintaHartanah ajak makan tengah hari di Restoran Gulai Kawah.

Izami menerangkan dia pergi pertama kali Restoran ni, memang padu Masak Lemak Cili Api Ayam Salai. Makan tengah hari tu, kami berjanji untuk makan bersama rakan SLKK yang lain ingin turu serta.

Jadi pada korang yang mencari menu masakan cili api beserta ayam salai, daging salai boleh mencuba di Restoran Gulai Kampung.

Restoran Gulai Kampung

Kami mencuba masakan lemak cili api ayam salai, memang meleleh air hidung beb menikmati kuah serta ayam yang disalai. Ayam yang disalai bukan menggunakan dapur gas sebaliknya disalai dibelakang restoran menggunakan kayu arang.

Rasa smoke ayam salai, memang terasa bila nasi beserta isi ayam dan kuah diadun sekali masuk ke dalam mulut. Selain itu kau kena try sekali ambil ulam cencaluk untuk dinikmati ketika makan. Baru best, ulam-ulaman beserta masak lemak cili api ayam salai kecur liur terus. Kakaka

 

Menu Makan Restoran Gulai Kampung

Jenahak
Ketam
Daging Salai
Siput Sedut
Ayam Kampung
Keli Salai
Patin Temerloh
Pari
Parang
Udang
Sotong
Ayam Goreng
Sup Ayam


Speciality restoran ini adalah gulai, jadi pada korang yang hendak mencuba masakan gulai kawah. Boleh cuba datang ke restoran gulai kampung di Seksyen 9, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor.

Parking jika tiada di depan restoran korang boleh cuba mencari ruang parkir yang banyak di bawah banggunan.

Nak buat pesanan sikit, kalau waktu makan tengah hari restoran ini agak penuh. Korang kena bersabar untuk menikmati masakan gulai kampung di restoran ni.

Sekali cuba, mesti nak bawak anak dan isteri pula mencuba. Hahaha. Semoga korang menikmati makanan tengah hari di Restoran Gulai Kampung.

Loading

10 thoughts on “Gulai Kampung Masak Lemak Negeri Sembilan Di Bandar Baru Bangi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge